De radiostudio van Dolfijn FM aan het Curaçaose strand van Seaquarium Beach ligt op een steenworp afstand van zee.

Dolfijn FM is een Nederlandstalig radiostation dat uitzendt op Curaçao en Bonaire. Dolfijn FM zendt vooral populaire muziek uit en brengt naast nieuws van de eilanden ook kort wereldnieuws en nieuws uit Nederland. Diverse (oud-)deejays van Nederlandse radiostations draaien er maar ook in Nederland onbekende deejays presenteren er programma's. In het verleden presenteerden onder andere Niek van der Bruggen, Robin Velderman, Jules van Hest, Koen van Huijgevoort, Annemieke Schollaardt en Mischa Blok er programma's. Op vrijdag- en zaterdagavond besteedt Dolfijn FM aandacht aan dancemuziek en zijn er programma's te horen die verzorgd worden door bekende DJ's waaronder Dimitri Vegas & Like Mike, Wessel van Diepen en Hardwell.

Geschiedenis

Dolfijn FM bestaat sinds november 2002. De studio van Dolfijn FM is sinds juni 2007 gevestigd op Seaquarium Beach. De eigenaar van het station was Rinus Dekker, (mede-)oprichter van Exact Software. Hij overleed op 5 februari 2011. Tegenwoordig is het station in handen van een groep lokale investeerders. Het team van DJ's bleef ongewijzigd. Dolfijn FM is sinds april 2012 gevestigd op de Mambo Beach Boulevard, een onderdeel van Seaquarium Beach. De studio van Dolfijn FM is beroemd vanwege haar unieke ligging: op het strand, zo'n 25 meter van zee.

In mei 2013 werd bekend dat het station failliet is.[1] In september werd het faillissement opgeheven en maakte Dolfijn FM een doorstart.

Antillenhit

Iedere week kiest de muziekredactie van Dolfijn FM een nieuwe plaat die een week lang veel gedraaid wordt. Deze Antillenhit wordt elke zaterdagmiddag, om half 5, tijdens de Bright Top 40 bekendgemaakt.

Dolfijn FM Magazine

Van april 2009 tot december 2013 gaf Dolfijn FM een wekelijks tijdschrift uit. Het Dolfijn FM Magazine was een gratis tijdschrift over lifestyle, showbizz, muziek en actualiteit en sluit qua toonzetting aan bij het radiostation. Het tijdschrift werd iedere vrijdag gratis verspreid onder alle abonnees van het Antilliaans Dagblad en was af te halen op verschillende plekken op het eiland.

Externe link