Disneyland Resort in Anaheim, Californië is het allereerste Walt Disney-resort. Het resort herbergt twee themaparken, drie hotels en een winkel-, uitgaans- en amusementscomplex.

Het originele Disneyland-themapark werd geopend op 17 juli 1955, maar het merendeel van het aanliggende land was niet in handen van Disney. In de jaren negentig kwam Disney met plannen om te gaan uitbreiden. Alhoewel het oorspronkelijke project lichtelijk werd aangepast, opende het nieuwe themapark onder de nieuwe naam – Disneyland Resort – in 2001, met de opening van Downtown Disney in januari en Disney California Adventure Park in februari. Dit resort is met een oppervlakte van 500 acres (of 2,02 km²) een van de kleinere resorts van Disney, zelfs Disneyland Parijs is met 19 km² nog een heel stuk groter.

Opzet

Themaparken

Disneyland Park

Zie Disneyland Park (Anaheim) voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Dit park is het originele Disneyland dat op 17 juli 1955 geopend werd door Walt Disney. Het park telt 8 gebieden: Main Street, U.S.A., , Fantasyland, , Adventureland, Frontierland, en Tomorrowland. Oorspronkelijk waren er 6 gebieden: en werden geopend in respectievelijk 1988 en 1993.

Disney California Adventure Park

Zie Disney California Adventure Park voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Op 8 februari 2001 werd in het resort het tweede themapark geopend. Dit park is opgebouwd uit zeven gebieden: , , , , , en . Het park telt 29 attracties, waaronder California Screamin', The Twilight Zone Tower of Terror en Toy Story Midway Mania!.

Hotels

Disneyland Hotel

Zie Disneyland Hotel (Anaheim) voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Disney's Grand Californian Hotel

Zie voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Disney's Paradise Pier Hotel

Zie voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Winkel- en uitgaansgebieden

Downtown Disney

Zie Downtown Disney voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Externe link

Zie de categorie Disneyland Resort van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.