De Staat van Stasse is een Nederlands radioprogramma van KRO-NCRV, uitgezonden op NPO Radio 2. De presentatie is in handen van Stefan Stasse. Het programma wordt sinds 2 september 2013 van maandag tot en met donderdag uitgezonden tussen 20.00 en 22.00 uur. Het programma bestaat uit verschillende onderdelen, afgewisseld door muziek. En hoewel de dagelijkse actualiteiten in De Staat van Stasse onder de loep worden genomen, is er vooral ruimte voor het unieke en persoonlijke verhaal van de gewone mens.

Het programma leidt aan het einde van de twee uur tot een ontknoping wanneer Stefan de staat van de dag opmaakt: 'De Staat van Stasse'. Het is zijn eigenzinnige keuze uit alle voorvallen waaraan in de afgelopen uren aandacht is besteed. In de vorm van een brief laat hij de dag weten in welke staat deze dag hem gebracht heeft.

Een paar makers van De Staat van Stasse waren eerder verantwoordelijk voor het roemruchte Theater van het sentiment, het NPO Radio 2-programma dat in 2001 werd bekroond met de Zilveren Reissmicrofoon en in oktober 2007 met de De Gouden RadioRing, voor het beste radioprogramma van Nederland.

Externe link