Cilly Dartell (Kortenhoef, 27 oktober 1957, officiële naam: Priscilla Maria Regina Veltmeijer) is een Nederlands presentatrice. Ze is vooral bekend van het programma Hart van Nederland, dat zij van 1996 tot 2012 presenteerde, en Shownieuws.

Levensloop

Dartell werd geboren als Cilly Veltmeijer. Ze heeft van 1974 tot 1990 in het theater gestaan, eerst bij diverse cabaretgroepen en theatergezelschappen zoals Cabaret Nar. Later maakte ze de overstap naar de musical. Zo speelde ze onder meer een hoofdrol in de Annie M.G. Schmidt-musical , en was ze te zien in de musical Grease.

Dartell sprak verder tal van commercials, tekenfilms en documentaires in. In 1990 maakte ze de overstap naar de journalistiek, maar speelde in 1992 nog een gastrol in de politieserie Bureau Kruislaan van de VARA. Tot 1996 was zij te horen in culturele radioprogramma’s op Radio 1 en Radio 2 en maakte ze televisieprogramma’s voor de AVRO. In 1996 vertrok Dartell naar de commerciële omroep, waar ze voor SBS6 Hart van Nederland en Shownieuws presenteerde. Tevens bedenkt en produceert ze musicalspecials.

Van januari 2013 tot en met mei 2014 presenteerde ze het televisieprogramma Studio MAX Live, samen met Frank du Mosch.

Persoonlijk leven

Cilly is sinds 25 juli 1985 getrouwd met verkeersvlieger Jan Cocheret de la Morinière, samen hebben ze twee zoons. Ze is woonachtig in Florida. Inmiddels vecht zij al een jaar tegen longkanker.

Externe link