CNBC is een netwerk van kabel- en satellietnieuwskanalen uit de Verenigde Staten. De afkorting staat voor Consumer News and Business Channel.

CNBC is in handen van NBC Universal dat op haar beurt weer in handen is van Comcast Corporation. CNBC, dat in 1987 begon met uitzenden, heeft overal ter wereld aparte (voor een bepaald werelddeel) nieuwskanalen. De zender die in Nederland en Vlaanderen in de ochtenduren via het kanaal van National Geographic Channel te zien was t/m oktober 2009, heet CNBC Europe. De programma's die de rest van de dag worden uitgezonden, zijn te volgen via een digitaal tv-pakket of de satelliet. Vrijwel de gehele programming van CNBC staat in het teken van actueel beursnieuws.

CNBC internationaal

Op 9 december 1997 besloten Dow Jones & Company en NBC om een joint venture aan te gaan voor het oprichten van de internationale versie van het in de Verenigde Staten succesvolle CNBC. Als eerste richtte men CNBC Europe op. Daarnaast kwam er nog , CNBC Japan , Class CNBC (Italië), CNBC Turkije , , en het ook in Noord-Amerika te ontvangen .

Dow Jones & Company verkocht haar belang in de internationale activiteiten van CNBC, waardoor NBC Universal sinds 1 januari 2006 voor 100 % eigenaar is van de zenders die oorspronkelijk in de joint venture zaten en dus ook CNBC Europe.

Programmering CNBC Europe

Externe link

Zie de categorie CNBC van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.