Buienradar is een Nederlandstalige website die met behulp van radar en satelliet de actuele neerslag boven Nederland in beeld brengt. Via een weerkaart op de website is de locatie van neerslag en/of onweer die over het land trekt te zien.

Geschiedenis

Buienradar ging op 30 april 2006 van start. Dat was een dag eerder dan gepland, maar vanwege de slechte weersverwachting voor Koninginnedag werd de lancering een dag vervroegd. De oprichters verwachtten daardoor extra publiciteit.[1] Nog datzelfde jaar was Buienradar ook actief in Ierland, Engeland, Duitsland, België, Luxemburg en Frankrijk. In 2009 werd Scandinavië toegevoegd.

Anno 2015 trok de website gemiddeld 50 miljoen pageviews per maand en enkele miljoenen per dag. Op piekmomenten (bijvoorbeeld bij een weeralarm of bij extreme weersomstandigheden) kan het aantal pageviews tot 30 miljoen per dag oplopen.[2] Naast de reguliere website is er ook een mobiele site en zijn er verschillende apps. In de zomermaanden maakt Buienradar ook een Muggenradar, waarop een voorspelling over de muggenactiviteit wordt gedaan. Dit wordt gemeten aan zowel het aantal aanwezige muggen als aan de activiteit in de regio.

Op 1 april 2011 nam RTL Nederland de website over.[3] Het werd in 2021 onderdeel van de RTL Nieuws BV.[4]

Externe links