Bridie Carter (Melbourne, 18 december 1970) is een Australisch actrice.

Carrière

Carter begon met acteren op haar zesde jaar, en nam haar eerste acteerlessen aan het Bouverie Street Theatre in Melbourne. Ze studeerde af aan de National Institute of Dramatic Art in 1994.

Carter is het meest bekend door haar rol als Tess Silverman-McLeod in McLeod's Daughters, waar ze in de eerste zes seizoenen speelde. Ze is in 2003 en 2004 drie keer genomineerd voor de TV Week Logie Awards (belangrijke prijsuitreiking in de Australische tv-wereld). Ze werd eerste bij de Australische versie van Dancing with the Stars in 2007.

Privéleven

Carter heeft nog twee jongere broertjes, Barney en Darcy. Ze is in mei 2004 getrouwd met kledingontwerper Michael Wilson en hebben samen twee kinderen.

Filmografie

Filmografie als actrice
Jaar Titel Rol Opmerkingen
Films
1997 dating-vertegenwoordiger
Dianne televisiefilm
1999 E
Kirsty
2000 Jessica Millay
2001 Janey televisiefilm
2010 Marie
Televisieseries
1997 Joanne Calvert 2 afleveringen
1998 All Saints Karen McCarthur 1 aflevering
2001-2006 McLeod's Daughters Tess Silverman-McLeod 135 afleveringen
2000 Debbie Curtis 35 afleveringen
2015-2017 Jan 27 afleveringen

Externe link