Anke Buckinx (Maasmechelen, 16 juni 1980) is een Vlaams radio- en televisiepresentatrice.

Buckinx begon haar mediacarrière na een succesvolle deelname aan de talentenjacht Rate the VJ op de Vlaamse jongerenzender TMF, van waaruit ze werd aangeworven als vaste presentatrice. Ze was er onder meer tijdlang het gezicht van de toenmalige televisieversie van De Afrekening, een hitparade die door radiozender Studio Brussel wordt samengesteld.

In 2006 nam Buckinx afscheid van TMF, om vervolgens over te stappen naar de Vlaamse Media Maatschappij, het huidige Medialaan. Ze was er sindsdien in hoofdzaak aan de slag bij radiozender Qmusic, waar ze allereerst jarenlang, tot eind juni 2013, de copresentatrice van Wim Oosterlinck was in het avondspitsprogramma Wim Oosterlinck Showtime. Terloops speelde ze in 2007 ook een gastrol in de VTM-soap Familie en presenteerde ze in 2008 het erotisch televisieprogramma 100 Hete Vragen op 2BE. In 2011 verving Buckinx gedurende enkele weken een van de presentatoren van het showbizzmagazine De dagshow en presenteerde ze ook een online-programma rond So you think you can dance. Voor de concurrerende televisiezender VIJF mocht ze in 2013 wederom een showbizzmagazine presenteren, genaamd Storywood. Na enkele maanden werd ze in die opdracht vervangen door Véronique De Kock.

Na een stilte van ruim een jaar, keerde Buckinx vanaf november 2014 terug op Qmusic met een eigen programma, Dealen met Anke, dat sindsdien elk weekend werd uitgezonden. Vanaf de zomer van 2015 presenteerde ze er ook elke schoolvakantiedag de weekochtend aan de zijde van Vincent Fierens. Daarnaast vormde ze in het voorjaar 2016 een duo met Sven Ornelis voor de uitzendingen rond de Top 500 van de 90's. In juni 2016 presenteerde ze voor het laatst op Qmusic en werd bekendgemaakt dat ze vanaf augustus 2016 samen met Ornelis het ochtendprogramma op zusterzender Joe zal presenteren.[1]