An Lemmens (Genk, 8 september 1980) is een Belgisch presentatrice.

Carrière

Lemmens studeerde voor dierenartsassistente, maar begon haar carrière als verkoopster in een sportschoenwinkel. Ze werd door televisiezender TMF ontdekt tijdens een optreden van de band Moloko op Marktrock en voorgesteld als nieuwe TMF-vj op de TMF Awards 2003. Daarna presenteerde ze enkele jaren geleden samen met haar collega Olivier Coumans het afterschoolprogramma Zoom!. Later kreeg ze samen met Caren Meynen een gelijkaardig programma, Double Trouble. Hierna ging ze zich met een aantal andere dingen bezighouden. Zo maakte ze het programma An Tour, waarin ze samen met bekende bands een aantal dagen rondtoerde en interviews afnam. Ze werd ook vaste presentatrice van De Afrekening en begin 2007 kreeg ze opnieuw een afterschoolprogramma samen met haar collega Coumans: Oh My God!. Ze presenteerde ook de programma's LA Baby, Tattoo Tales en Dump Your Boyfriend. Ter nagedachtenis van de toen vele recente slachtoffers van zinloos geweld in Vlaanderen brachten Lemmens en Coumans op zaterdag 10 januari 2007 het programma Reaction: Zinloos Geweld, waarin ze samen met jongeren over de materie discussieerden.

In oktober 2007 maakte Lemmens de overstap naar de VMMa.[1] Rond die tijd begon ze ook op radiozender Studio Brussel De Afrekening te presenteren.[2][3] In het voorjaar van 2008 was Lemmens een van de quizmasters in VTM-programma De Grote Volksquiz.[4] en presenteerde ze op 2BE de Vlaamse versie van het programma Lost in Tokyo.[5] Tijdens de zomer van 2008 presenteerde Lemmens het festivalprogramma Festivalfever op 2BE en in het najaar nam ze de presentatie van het programma Topmodel over van Ingrid Seynhaeve.[6]

Op 27 maart 2009 kreeg Lemmens bij de uitreiking van de Vlaamse Televisie Sterren de aanmoedigingsprijs Rijzende Ster uitgereikt door de Vlaamse Televisie Academie. Haar toenmalige echtgenoot Sean Dhondt huldigde haar met een adaptatie van Anne van Clouseau. In het najaar 2009 werd ze de copresentatrice van Dennis Weening in de talentenjacht So You Think You Can Dance,[7], uitgezonden door VTM en RTL 5. Ook in 2010, 2011, 2012 en 2013 waren Lemmens en Weening te zien als presentatoren van dit programma. In het voorjaar 2010 viel Lemmens op als deelnemer aan de danswedstrijd Sterren op de Dansvloer, waarin ze uiteindelijk de vijfde van de tien plaatsen behaalde. Vanaf september 2010 tot mei 2011 was ze het gezicht van het dagelijkse showbizzmagazine De dagshow op VTM. Op 25 februari 2011 kreeg Lemmens bij de uitreiking van de Vlaamse Televisie Sterren voor de tweede keer een prijs, ditmaal voor beste presentatrice. Naast een nieuw seizoen van So You Think You Can Dance presenteerde Lemmens in het najaar 2011 ook de talentenjacht The Voice van Vlaanderen, wat haar in 2012 wederom de Vlaamse Televisie Ster voor beste presentatrice opleverde.

In de zomer van 2012 stopte Lemmens als presentatrice van De Afrekening op Studio Brussel, waarna ze een jaar lang niet meer op de radiozender te horen was. Vanaf september 2013 is ze er echter opnieuw aan de slag en presenteert ze er iedere werkdag het namiddagblok aan de zijde van Sam De Bruyn. Verder is ze dat najaar op VTM voor het vijfde seizoen op rij te zien als presentatrice van So You Think You Can Dance en werkt ze ook mee aan de komische programma's Funnymals en VTM Telefoneert. In het voorjaar 2014 presenteerde ze de inmiddels derde jaargang van The Voice van Vlaanderen. In het najaar van 2014 is ze met Q-dj Kürt Rogiers begonnen het eerste seizoen van The Voice Kids te presenteren.

Sinds september 2015 presenteert Lemmens bij radiostation Qmusic. Ze is er elke zaterdagavond en zondagavond tussen 19 en 20 uur te horen in .

In 2016 presenteerde ze het Vlaamse programma Boxing Stars op VTM.

Sinds september 2018 presenteert ze elke zondag de Top 40 Hitlist bij Qmusic.

An Lemmens is ook te zien als jurylid (naast Dan Karaty, Stan van Samang en Niels Destadsbader) in het bekende tv programma Belgiums got Talent sinds 2016.

An Lemmens presenteert ook Boer zkt Vrouw De Wereld Rond sinds 2018.

Persoonlijk

Op 24 mei 2008 trouwde Lemmens met Nailpin-zanger en collega-presentator Sean Dhondt. Eind 2009 gingen ze uit elkaar. In 2011 had ze enkele maanden een relatie met acteur Kevin Janssens.[8] Op 6 oktober 2012 huwde Lemmens voor de tweede maal, dit keer met kunstenaar Arne Quinze. Ze hebben samen één kind. Dit huwelijk hield stand tot in juni 2015.[9]

Trivia

  • Eind 2012 ontwierp Lemmens in samenwerking met modelabel JBC een kledingcollectie voor de feestdagen.[10]
  • Lemmens staat bekend als een groot dierenliefhebber. In de zomer 2013 startte ze uit eigen beweging met het opvallende initiatief Pin Up Pup, waarbij ze - aan de hand van glamoureuze fotoshoots - op frequente basis asielhonden ter adoptie aanprijst via de sociale media.
Voorganger:
Free Souffriau
Vlaamse Televisie Ster voor Rijzende Ster
2009
Opvolger:
Philippe Geubels