Alizée Poulicek

Alizée Poulicek (Ukkel, 26 juni 1987) is een Belgisch model. Ze werd op 15 december 2007 tot Miss België 2008 verkozen. Ze komt uit Hoei in de provincie Luik. Haar vader is afkomstig uit Tsjechië, haar moeder is Belgisch.

Controverse

In Vlaanderen ontstond enige consternatie omdat Poulicek tijdens een test naar tweetaligheid als enige een vraag in het Nederlands niet begreep en in het Frans antwoordde. Het aanwezige publiek joelde haar hiervoor uit. Toch werd ze door het publiek, dat via sms stemde, tot Miss België 2008 gekozen. Het incident deed zich echter laat op de avond voor, toen de meeste stemmen al uitgebracht waren.

Volgens organisatrice was het niet dramatisch dat Poulicek geen Nederlands kent. Ze zou het "erger vinden mocht het een lelijk meisje zijn". Hiermee gaf ze – waarschijnlijk onbedoeld – de critici gelijk die beweren dat de missverkiezing niets meer is dan een ordinaire vleeskeuring.

Poulicek zei wel dat ze van plan was om nog beter haar best te doen om Nederlands te kunnen spreken. Ondertussen heeft Alizée al een paar interviews in het Nederlands afgelegd.

Eind februari 2008 zorgde Miss België weer voor commotie. Na een straatrace met een vriend kreeg ze een rijverbod van 35 dagen en een boete van 660 euro.[1] Ze had toen ook 0,78 promille alcohol in het bloed.

In september 2009 kwam de voormalige miss twee keer in het nieuws. Er werd in de pers bevestigd dat ze een borstvergroting onderging.[2] Dezelfde maand werd bekend dat ze zich zal moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank. Poulicek was tijdens de regionale verkiezingen van 2009 opgeroepen als bijzitter, maar kwam niet opdagen. Een aanmaning om het op het politiebureau te komen uitleggen werd genegeerd en de boete die erop volgde werd ook niet betaald.[3]

Privéleven

Poulicek beviel in 2012 van haar eerste kind, dit was een jongen.[4] Haar relatie met haar vriend (Daniel Camus) liep echter stuk. Na enkele andere relaties ging Poulicek een relatie aan met Filip Meert, waarmee ze uiteindelijk trouwde. Men trouwde echter niet voor de wet met elkaar omdat Meert 16 miljoen aan schulden heeft, Poulicek zou hier ook aan moeten meebetalen als zij zouden trouwen. Samen kreeg het koppel nog 2 kinderen (geboren in 2016 en 2017) waar 13 maanden tussenzit, ook kreeg Poulicek 2 miskramen in deze 13 maanden.

Voorganger:
Annelien Coorevits
Miss België
2008
Opvolger:
Zeynep Sever
Zie de categorie Alizée Poulicek van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.