Ackermans & van Haaren (meestal afgekort tot AvH) is een Belgische holding met hoofdzetel holding in Antwerpen (het logo van de onderneming geeft het silhouet weer van de toren van het gebouw te Begijnenvest 113) en een bijkantoor in Brussel.

AvH is opgenomen in de Belgische beursindex BEL 20, de van Euronext Brussels en de Europese -index. Het bedrijf ziet zich niet als een passieve , maar als een actieve industriële investeerder.

Geschiedenis

In 1876 stichtten Nicolaas van Haaren en een baggerbedrijf. Vandaag is het een gediversifieerde holding, maar nog steeds zeer actief in de baggerwereld via zijn belang van 60,4% in CFE, de moedermaatschappij van DEME, een van de grootste waterbouwbedrijven ter wereld, wereldwijd actief als baggeraar en het behandelen van grond en slib met ook een dienstenaanbod in de olie- en gassector.

De groep participeert in of controleert verschillende - al dan niet beursgenoteerde - bedrijven, actief in vier kernsectoren:

De AvH groep vertegenwoordigde in 2017 op economisch vlak, via haar aandeel in de participaties, een omzet van 5,363 miljard euro en stelt ongeveer 22.749 mensen te werk. De groep concentreert zich op een beperkt aantal strategische participaties met een belangrijk groeipotentieel.

Externe links