According to Jim is een komische televisieserie van het Amerikaanse netwerk ABC, die liep van 3 oktober 2001 tot 2 juni 2009. De serie wordt in Nederland uitgezonden door Fox en in België door Fox en VTM 4.

Verhaal

Hoofdfiguur Jim (James Belushi) werkt als aannemer in de bouw samen met zijn beste vriend, zwager en architect Andy (Larry Joe Campbell). Jim is een typische Amerikaanse machoman die een groot hart heeft voor zijn vrouw Cheryl (Courtney Thorne-Smith) en zijn drie kinderen Ruby, Gracie en Kyle. De vierde hoofdfiguur is Dana (Kimberly Williams), de zus van Andy en Cheryl, die haar broer en zwager geregeld beledigt. Desondanks flirt Dana met Jim wanneer ze gedronken heeft. Dat doet haar beseffen dat ze eigenlijk wel respect heeft voor Jims kwaliteiten als liefhebbende vader en echtgenoot. Na jaren alleen te zijn geweest, ontmoet Dana dr. Ryan (Mitch Rouse), waarmee ze later trouwt en een zoon krijgt genaamd Tanner. Dana en Ryan zijn niet meer te zien in het laatste seizoen. Wel is er het nieuwe personage genaamd Emily (Mo Collins), de vriendin van Andy. In het laatste seizoen worden Jim en Cheryl voor de vierde en vijfde keer ouders. Ze krijgen dan namelijk een tweeling, de jongetjes Jonathan en Gordon.

Acteurs

Bekende gastacteurs

Trivia

  • Voordat de eerste aflevering van According to Jim werd uitgezonden, was The Dad de titel van de serie.
  • Jim speelt in een band die blues speelt. De bandleden vormen in het echte leven ook een bluesband, The Sacred Hearts Band genaamd.
  • In de 3de aflevering van het eerste seizoen overlijdt Cheryls kat. De kat heette Mr. Feeney, genoemd naar haar ex-vriendje David Feeney, met wie ze de kat had gekocht. Opvallend hieraan is dat een van de producers van de serie David Feeney heet.
  • In aflevering 19 van het eerste seizoen, "The Receipt", gaat Jims dvd-speler stuk wanneer hij de film Red Heat aan het kijken is. In die film speelt hij zelf een rol aan de zijde van Arnold Schwarzenegger.