192TV is een Nederlandse televisiezender van BR Music, te bekijken als kabelzender en op de schotel. De zender wordt door de meeste providers van digitale televisie doorgegeven.

De uitzendingen van 192TV begonnen eind augustus 2010. De naam verwijst naar de eerste zendfrequentie waarop Radio Veronica uitzond. De zender heeft een hoog retrokarakter. Er worden promotiefilmpjes getoond voor singles uit de tijd dat de zeezender (nog) bestond, soms afgewisseld met later werk. Op 31 augustus 2016 werd in Nijkerk in het pand van het Demis Roussos-museum een afdeling geopend met materiaal uit de Veronica-periode door Willem van Kooten als het 192 Museum.

Programma

Op de zaterdagmiddag worden clips getoond aan de hand van een oude Nederlandse Top 40 uit de periode 1965-1974; de nationale zaterdagmiddaggebeurtenis. Op zondagmiddag gevolgd door een Top 40 uit de periode 1975-1984. Volgens (directeur BR music) kijken dagelijks bijna 200.000 mensen naar 192TV en hebben daarnaast velen het aan staan op de achtergrond[1].

Zie ook

  • 192 Radio is een webradiozender van Norderney met oude uitzendingen van Radio Veronica waarbij soms originele programma's worden uitgezonden, maar ook combinaties met actuele presentaties. Op de zender zijn ook oude jingles en reclames te horen. Verder wordt wekelijks een oude Top 40 ten gehore gebracht.

Externe link