[typed string0=”Longtime ago, in a galaxy far far away… ” string1=”Nou ja, 8 mei 1977…” string2=”in Haarlem. ” string3=”Dit intro schept echt te hoge verwachtingen… ” string4=”en duurt ook lang. ” string5=”Maar ja… ” string6=”je kunt ook gewoon zelf naar beneden scrollen. ” string7=”Je hoeft dit natuurlijk niet te blijven lezen. ” string8=”Ik herhaal… ” typeSpeed=”40″ startDelay=”0″ backSpeed=”20″ backDelay=”500″ loop=”1″]

Geboren met blond haar, vlak langs de Nederlandse kustlijn… het lag voor de hand dat een nieuwe beachboy aanstonds zijn aantreden zou doen.

Remco leerde lopen, zwemmen en Remco leerde snel praten.* Veel ook.**

School ging lekker. In ieder geval de kleuterschool en de basisschool. De middelbare school ging iets minder. 3 keer iets minder om precies te zijn. Daarna de academie voor liedjes en dansjes.

 • 1980
  Peuterspeelzaal “Jan Dobber”
 • 1981
  Kleuterschool “De Montessori”
 • 1983
  Basisschool “De Trekvogels”
 • 1989
  Coornhert Lyceum
 • 1992
  Eerste Christelijk Lyceum
 • 1993
  Kennemer Lyceum
 • 2000
  Frank Sanders Akademie
 • 2020
  HTF

De surfplank is er nooit gekomen, maar de planken van de dansvloer zijn aardig versleten in de loop der jaren. Er werd getraind, gezwoegd, gewonnen en verloren. Er werd vooral gedanst.

EN ER KWAM

EEN BAND

Van toneel en podium naar radio en tv begon bij de lokale omroep.
Ergens in de vorige eeuw. Bij Haarlem105.

*snel praten
(5 kwartier in 57 minuten -/- filemeldingen)

Haarlem105 RTV werd

radio en televisie voor binnen- en buitenland.

Showreel 2005 – 2010

Showreel 2010 – 2015

In 2012, toen Haarlem105 RTV 25 jaar bestond, nam Remco nog een keer plaats op zijn vertrouwde plek
VOOR HET

WERELDRECORD RADIOMAKEN

80 uur non-stop radio maken. Dat is veel praten.** Eva Jinek was erbij.

**veel praten

WERELDPRIMEUR

PON Nederland

MQM Media heeft de wereldprimeur met de Seat Live Studio voor Pon Nederland. Dagelijks 3 uur live interactie met klanten over alle ontwikkelingen van en rondom Seat. Remco maakt onderdeel uit van het presentatieteam.

[3d-flip-book id=”4034″ ][/3d-flip-book]

Verder lezen…

Troubadour van de 21e eeuw, verhalenverteller pur sang. Op radio, tv, online en print. Zin om op je gemak nog even door te bladeren? Lees de Amsterdam XXXL hiernaast.

2003

Remco Rhee Produkties

Oprichting Remco Rhee Produkties. Toen producties even geschreven werd met een K en digitaal bewaren nog niet de standaard was, gezien het eerste logo.

2004

Bedrijfsfilms

Het Haarlems afvalverwerkingsbedrijf Spaarnelanden NV durfde het aan en gaf ons de kans de eerste echte bedrijfsfilm te maken. Naar volle tevredenheid van de klant, maar zelf zijn we ook nog altijd dankbaar voor deze kans, het heeft veel moois gebracht.

2005

DWDD

Na maanden van real-time pilots draaien en uitzenden was het nu voor het echie! DWDD kwam vanaf nu dagelijks écht op de buis en daarmee maakte Remco Rhee Producties voor het eerst landelijke televisie.

2006

PURE InterServe

Om de groeiende online activiteiten te scheiden van al onze werkzaamheden in de media werd PURE InterServe opgericht.

2007

Over de grens

Buenas dias! Voor het eerst internationaal op pad om televisie te maken. Op naar Colombia, op zoek voor Tros VERMIST.

2008

Mainstage

Eerste jaar presentatie mainstage van het pop/rockfestival Geuzenpop.

2009

After the oscars

Een Amerikaanse cameraploeg was een week lang met ons op stap. Tros VERMIST goes USA. Remco neemt de Amerikaanse én Nederlandse kijker aan de hand en volgt het pad van Roos, op zoek naar haar moeder zwarte Jopie. Sunday, right after the oscars!

2012

Wereldrecord

Wessel van Opstal & Remco Rhee hebben het wereldrecord radiomaken verbroken. Het nieuwe record staat nu op 80 uur non-stop voor presentatieteams.

2013

Recht van Nederland

Eerste aflevering van dit dagelijks programma, over en vanuit de Nederlandse rechtbank. Het eerste programma dat direct verslag doet van de Nederlandse rechtspraak, sinds het wijzigen van de persrichtlijnen voor rechtbanken in 2012.

2014

Britney Spears

Britney Spears is back! Met een lingerielijn… Uit ieder Europees land was er 1 cameraploeg in Denemarken om de collectie te filmen, maar bovenal om La Spears te spreken. Namens SBS Shownieuws namen wij plaats.

2015

Willem Wever weet ’t

Maud is altijd nieuwsgierig en wil niets liever dan reporter bij Shownieuws worden…. NPO3 meets SBS6. #willemwever

2016

Nr. 6 op de kieslijst

Oprichting van de partij Niet-Stemmers door mr. Peter Plasman. In 2017 zal de partij meedoen aan de landelijk verkiezingen. Rhee staat op plaats 6 van de kieslijst.

2017

Wereldprimeur

MQM Media heeft de wereldprimeur met de Seat Live Studio voor Pon Nederland. Remco maakt deel uit van het presentatieteam.


2017

In de gemeenteraad

Schaduwraadslid in een van de mooiste steden die ons land rijk is, Haarlem.

2018

Het Billenboek

Het Billenboek van Carlos Lens – personal trainer van de sterren – is het eerste boek dat als uitgever gelanceerd wordt in een fantastische samenwerking met GMG World.

2019

CAPREA BEHEER B.V.

Content, Webcontrol, Personal Development. De verschillende bedrijfsactiviteiten samengebracht in CAPREA BEHEER B.V.

2020

Koninklijke erkenning

Na ruim 15 jaar maatschappelijk betrokken ondernemen werd dit bekroond met het appeltje van Oranje. In 2020 gewonnen door de Stichting Bedrijf & Samenleving,

2020

HTF

Start propedeusejaar bachelor toegepast filosoof aan de Hogeschool voor Toegepaste Filosofie te Utrecht.


Zij vinden er ook iets van…

Nicolette Kluijver

presentatrice

“Remco is een supercollega! Veel verstand van tv maken, het randje durven zoeken… nieuwe dingen uitproberen. Ik ben fan!”

mr. Mark Teurlings

top-advocaat

“Het is een feest om met Remco samen te werken. Enthousiast, verstand van zaken en betrouwbaar. Ik moet altijd glimlachen als ik weet dat hij komt.”

Patty Brard

tv-persoonlijkheid

“Ik heb jarenlang heel fijn met Remco samengewerkt. Hij is professioneel, zelfstandig, weet wat hij doet, wat er van hem verwacht wordt en stelt nooit teleur qua resultaat. Bovendien, niet geheel onbelangrijk, het is altijd feest qua sfeer!”

Maatschappelijk Betrokken Ondernemen

Youngster XP Support

This is how we do it

Toen zijn ouders in een vechtscheiding belandden en er binnen de familie ook nog drank in het spel was, ging het bergafwaarts met Yaron. Hij zocht zijn toevlucht in alcohol, om zijn emoties niet te voelen.
Een bijzonder, openhartig verslag, gemaakt door het Oranjefonds aan het eind van 3 jaar werken. Hard werken, samen werken, samenwerken.
Een eenmalige inkijk over alles naast de gesprekken, tegenslagen en ontwikkelingen.

Na 44 jaren in dit leven

maak ik het testament op

van mijn jeugd

Dit ben ik
Remco P.R. Rhee

CAPREA BEHEER B.V.

Fultonbaan 20
3439 NE  Nieuwegein
Netherlands

CAPREA MEDIA

Jan Steenstraat 6
2023 AN  Haarlem
Netherlands